HomeLandscape DesignMild Area | Studio Guilherme Torres

Mild Area | Studio Guilherme Torres

Published on

spot_img


Designed by Studio Guilherme Torres, In 2016, the clients hired the Studio to develop an interior design for an apartment acquired while still in the plan. A few months passed and afterward, the family grew. With the development of the project the space proved to be far below the expectations of what was needed, and the opportunity to buy a house arose.
The building, possibly from the late 1950s, although it was located in a central region of the city, was built in a leafy neighborhood, and presented a mix of styles, arising from successive extensions and renovations, but had the ideal area. Then an ambitious renovation project began, which reconfigured all spaces and brought construction to contemporaneity.

Studio Guilherme Torres

© Denilson Machado – MCA Estúdio

Some points of distribution of the house were maintained as a garage and services at the front, as well as the stair position. Others have been completely reconfigured as the living room, which is now completely open to the back of the site, where the pool and lounge area have been repositioned.
During the initial demolition phase, it was found that many structures were precarious, which ended up generating a completely new structural project, as well as all the other facilities, which were redone from scratch.

Studio Guilherme Torres

© Denilson Machado – MCA Estúdio

Studio Guilherme Torres Choice of materials:

A request from the owner was that the house must be extremely bright, with as many openings as possible and with materials that reflect natural light. For this, the use of minimalist aluminum and glass frames, white marble Paraná was explored throughout the ground floor, and some walls in raw travertine, a material chosen for the entire external area.
Pivoting doors and walls that hide openings and cabinets were covered in Accoya, a kind of extremely resistant Scandinavian pine that has a naturally grayish hue.

Studio Guilherme Torres

© Denilson Machado – MCA Estúdio

Most important of all, the house ended up with a rooftop that was completely destined as a space for the three children. The children’s furniture that includes, in addition to cabinets, a drying rack with a swimming pool, stage, climbing walls, running track, “shop” and “kitchen” was all developed by Studio Guilherme Torres, in partnership with the client. The result? The fun never ends!

© Denilson Machado – MCA Estúdio

Project Info:
Architects: Studio Guilherme Torres
Location: São Paulo, Brazil
Area: 1226 m²
Project Year: 2020
Photographs: Denilson MachadoMCA Estúdio
Project Name: Light House



Source link

Latest articles

Yanlord On The Park in Shenzhen, China

The arrival court of TROP’s Yanlord on the Park, Phase 3. This project has...

Sala bangpa-in (iv) the keep by SALA Resorts and Spas

SALA Bangpa-in by SALA Resorts and SpasArchitects » Department Of ARCHITECTURE SALA Bangpa-in (IV) The Stay SALA Bangpa-in (IV)...

4 seasons non-public flats 2022

Four Seasons Private Residences by The Country Group Four Seasons Private Residences by The Country Group Four...

HARUDOT CHONBURI by way of Nana Espresso Roasters

Harudot is a stand-alone café in Chonburi, another famous beachside town in Thailand. This...

More like this

Yanlord On The Park in Shenzhen, China

The arrival court of TROP’s Yanlord on the Park, Phase 3. This project has...

Sala bangpa-in (iv) the keep by SALA Resorts and Spas

SALA Bangpa-in by SALA Resorts and SpasArchitects » Department Of ARCHITECTURE SALA Bangpa-in (IV) The Stay SALA Bangpa-in (IV)...

4 seasons non-public flats 2022

Four Seasons Private Residences by The Country Group Four Seasons Private Residences by The Country Group Four...