HomeInterior DesignDynamic Staircases Inspire Motion in This Tech Administrative center

Dynamic Staircases Inspire Motion in This Tech Administrative center

Published on

spot_img

2023 Best of Year Winner for Commercial Staircase

“Movement” was the design concept for this 16-floor tech workspace in Cambridge, Massachusetts, a notion exemplified via a series of dynamic feature staircases that encourage physicality and interaction while expressing and celebrating the flow of foot traffic between levels. Designed by Utile and Merge Architects, connecting three of the floors is an asymmetrically stacked ribbon of steel, its ash balustrade morphing into banquette seating at the base. The swooping form exerts a gravitational pull, inviting staffers to look over and enjoy views of the activity. Another stair with a geometric switchback profile makes a statement in bold blue, its translucent Panelite sidewall filtering the motion of ascent and descent through to the opposite side.


Best of Year Awards 2023Best of Year Awards 2023

See Interior Design’s Best of Year Winners and Honorees

Explore must-see projects and innovative products that took home high honors.


a person walks down a white staircase into an office common areaa person walks down a white staircase into an office common areaa person walks down a white staircase into an office common area

PROJECT TEAM

UTILE: MIMI LOVE; CHANTEL KOCHER; CLAUDIA PORRAS; JACK CORRIVEAU; PETRA JAROLIMOVA.

MERGE ARCHITECTS: ELIZABETH WHITAKER; DIANA TOMOVA; CHRIS JOHNSON.



Source link

Latest articles

Kofa Kindergarten: A Wooded area of Gentle and Shadow

KOFA KINDERGARTEN is a school renovation project located in 1st Zhuxiang Road Futian District,...

Changsha Meixihu Global Tradition and Artwork Centre

Project location Address:Mei Xi Hu Lu, Yuelu Qu, Changsha Shi, Hunan Sheng, China CULTURAL CENTER CHANGSHA SHI, CHINA Architects: Zaha...

Conservatory development rules: Do you want them?

Conservatries offer a great way to add space, bring your garden into your...

Studios Structure Designs an Eco-Pleasant College

As is now commonly recognized, the most environmentally conscious building is one that...

More like this

Kofa Kindergarten: A Wooded area of Gentle and Shadow

KOFA KINDERGARTEN is a school renovation project located in 1st Zhuxiang Road Futian District,...

Changsha Meixihu Global Tradition and Artwork Centre

Project location Address:Mei Xi Hu Lu, Yuelu Qu, Changsha Shi, Hunan Sheng, China CULTURAL CENTER CHANGSHA SHI, CHINA Architects: Zaha...

Conservatory development rules: Do you want them?

Conservatries offer a great way to add space, bring your garden into your...